kwaliteitswijnen aan huis geleverd

Ga direct naar hoofd-inhoud »

Koop de lekkerste wijnen bij Uw online wijnwinkel - The Little Baron. Bestel je wijnen vanuit je luie zetel! Online je wijn kopen = meer tijd, meer drinks, meer fun!

Your shopping cart is empty

Rhône

In het productiegebied van de Rhône-wijnen onderscheiden we 2 subgebieden die gesplitst worden door de Drôme:

ten noorden van de Drôme de noordelijke Rhône, soms ook wel de “Septentrional” genoemd. In deze regio zijn de syrah voor rood en de viognier voor wit de hoofdrolspelers. Dit resulteert in krachtige, kruidige en volle wijnen met behoorlijke bewaarcapaciteit.

- ten zuiden van de Drôme de zuidelijke Rhône of Rhône Méridional. Deze streek kent een grotere verscheidenheid aan druiven. Louter ter illustratie: bij een Chateau neuf du Pape bvb mogen tot 14 verschillende druivenrassen worden gebruikt, bekende en minder bekende…. We hebben hier dan ook een heel gamma aan verschillende herkomstbenamingen en soorten wijnen , gaande van wit over rosé en rood.

 

Zuidelijke Rhone

Het gebied situeert zich ten zuiden van een van de belangrijkste wijnrivieren van Frankrijk. Kenmerkend voor deze vallei op klimatologisch gebied en tevens één van de voornaamste risicofactoren voor de wijnbouw zijn de soms koude winden die door het Rhônedal waaien. Bij aanhoudende droogte is irrigatie in deze wijnregio toegestaan.Coöperaties spelen hier een belangrijke rol wetende dat ze ongeveer 70% van de rotale productie voor zich nemen. De beroemste appellatie is wellicht de Chateuneuf –du-Pape.  In de veelheid van druivenrassen is een hoofdrol weggelegd voor de Syrah en de Grenache voor rood en Viognier, roussanne en marsanne voor wit.

 

 

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren

1 artikel(en)

per pagina

Foto-tabel  Lijst 

Van hoog naar laag sorteren